Művészeti tevékenységeket folytató személyek és csoportok nyilvántartása

A Kassa megyében amatőr művészeti tevékenységeket folytató személyek és csoportok nyilvántartásának feltételei

A kulturális és közművelődési tevékenységről szóló törvény (a törvénykönyv 189/2015 sz. törvényének 6 § 1. bekezdésének c) pontja) érvénybe lépésének okán Kassa megye önkormányzata 2015.10.16-ától a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központot – mint megyei hatókörrel rendelkező költségvetési szervezetet – bízta meg az amatőr művészeti tevékenységet folytató személyek és csoportok nyilvántartásának vezetésével.

Kassa megye területén a nyilvántartást a Kulturális Központ vezeti, megyei listát készít az amatőr művészeti tevékenységet (népzene és –tánc, kézművesség, zene, ének, tánc, képzőművészet, fotó, film és színház kategóriában) folytató csoportokról és személyekről, valamint kezeli is ezt a listát (adatok aktualizálása esetleg törlése). Az adatokat a Nemzeti Közművelődési Intézménynek továbbítja, melynek a Szlovákia területén belüli központi evidencia a feladata.

Tudjunk Önről!

A nyilvántartás lehetőséget ad a kulturális programok szervezői számára, hogy megszólítsák a nyilvántartott művészeket, közreműködjenek velük és kihasználhassák szolgáltatásaikat. Egyúttal lehetőséget biztosít a művészek számára, hogy Szlovákia egyéb területein, ill. külföldön is tudomást vehessenek róla. A művészeti tevékenység egyes területein aktív művészek információt szerezhetnek az egyes kulturális eseményekről, melyeket a közművelődési intézmények szerveznek, és részt vehetnek azokon. A nyilvántartás nyilvánosan hozzáférhető, önkéntes alapú és ingyenes. Az érdeklődők regisztrálhatnak

ELEKTRONIKUS FORMÁBAN

a weboldalunkon, melynek feltétele egy e-mail cím birtoklása, avagy az alábbi űrlap kitöltésével.
A – csoportok regisztrációs űrlapja                       B – személyek regisztrációs űrlapja
A kitöltött űrlapokat a Kulturális Központ címére kell eljuttatni (Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria, Hlavná 52, 045 01 Moldava nad Bodvou, vagy Hrnčiarska 9, 040 01 Košice).

Az elektronikus vagy nyomtatott űrlap kitöltésével egyetért a regisztrációval, melynek célja a művészeti tevékenységet folytató személyek és csoportok nyilvántartása, és igazolja a megadott adatok valódiságát.

A Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ garantálja a személyes adatokról szóló törvény betartását.